• 1403/11/14 - 11:58
  • تعداد بازدید خبر : 84
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

به مناسبت 4 فوریه روز جهانی مبارزه با سرطان با شعار « دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان»

سرطان با ابتلای سالانه ۲۰ ملیون نفر و مرگ سالانه ۹/۷ میلیون نفر در دنیا، یک مشکل سلامتی جدی در جهان است. به طور کلی به هر گونه تشکیل سلول های غیر طبیعی و غیر عادی در بافت های مختلف بدن، سرطان گفته می شود.
سرطانهای ریه، کولورکتال و معده جزء سرطان های شایع در تمام دنیا در مردان و زنان می باشد. سرطان های شایع در مردان سرطانهای ریه و معده و در زنان، سرطانهای سینه و تخمدان می باشد .


نکته مهم در مورد سرطان ها این است که بین 30 تا 50 درصد از تمام موارد سرطان قابل پیشگیری هستند.
بنابراین، پیشگیری مقرون به صرفه ترین استراتژی بلندمدت را برای کنترل سرطان ارائه می دهد. از این رو، از سوی سازمان جهانی بهداشت روز 4 فوریه هر سال به عنوان روز جهانی سرطان نامگذاری شده است. امسال نیز همچون سالهای گذشته هفته پویش ملی مبارزه با سرطان با شعار (دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان) نامگذاری شده است.
در حالی که سرطان یک بیماری پیچیده با عوامل مؤثر بسیاری است، تغییرات متعدد در شیوه زندگی می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا را کاهش دهد. مهمترین راههای پیشگیری از سرطان عبارتند از:
1 – عدم مصرف دخانیات
2 – داشتن فعالیت بدنی منظم (حداقل 150 دقیقه در هفته)
3 – کنترل وزن خود در حالت ایده آل
4 – داشتن تغذیه سالم
5 – محافظت از خود در برابر ابتلا به عفونتها (هلیکوباکتر پیلوری، ویروس پاپیلومای انسانی، ویروس ایدز، هپاتیت و ...)
6 – محافظت از پوست در برابر نور خورشید، سموم و مواد شیمیایی
7 – رعایت اصول ایمنی در محل کار
8 – داشتن زندگی روانی معنوی سالم
9 – داشتن زندگی اجتماعی سالم
بررسی و تحقیقات علمی ارتباط مستقیم بین تغذیه و جلوگیری از سرطان را نشان داده‌اند. مهمترین نکات در داشتن یک رژیم غذایی سالم استفاده از الگوی غذایی کم چرب، کم نمک، کم کالری و سرشار از فیبر است. بنابراین، عدم استفاده از فست فودها، نوشیدنی های شیرین، کاهش مصرف نمک و استفاده بیشتر از میوه ها و سبزیجات توصیه می گردد.
یکی دیگر از نکات مهم در کنترل سرطان ها این است که بسیاری از انواع سرطان را می توان در مراحل اولیه از طریق غربالگری های منظم تشخیص داد و با شروع به موقع درمان از عوارض طولانی مدت و مرگ بیمار جلوگیری کرد. بنابراین، توجه به علائم هشدار دهنده سرطان، مراجعه برای تشخیص زودهنگام، مشارکت در برنامه های غربالگری سرطان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در حال حاضر غربالگری برای دو سرطان پستان و دهانه رحم در زنان و سرطان روده بزرگ در مردان و زنان در تمامی مراکز سلامت در حال انجام است. مهمترین علائم هشدار دهنده سرطان عبارتند از:
✅️ تغییر در عادت دفع مدفوع یا ادرار یا پیدا شدن خون در مدفوع یا ادرار
✅️ بهبود نیافتن زخم های پوستی پس از دو هفته
✅️ خونریزی یا ترشح غیرطبیعی از مجاری طبیعی بدن
✅️ توده یا برآمدگی در پستان یا هر نقطه دیگر بدن
✅️ اشکال در بلع غذا
✅️ هر گونه تغییر در رنگ، اندازه و شکل زگیل یا خال های موجود در بدن
✅️ سرفه های مداوم یا خونی یا گرفتگی مزمن صدا
علائم ذکر شده در بیماری های خوش خیم نیز دیده می‌شود اما برای رد احتمال ابتلا به سرطان در صورت مشاهده این علائم، فرد حتما باید با پزشک مشورت کند

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 134978
کلمات کلیدی
مدیر  سایت
خبرنگار

مدیر سایت

فیلم ها

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1403/11/14 11:58