سمینار آموزش آشنایی با مرگ مغزی و فرآیند اهدا عضو در بیمارستان امینی لنگرود برگزار شد.
سمینار آموزشی" آشنایی با مرگ مغزی و فرآیند اهدا عضو"با حضورکوردیناتور و هماهنگ کننده آموزشی اهدا عضودانشگاه علوم پزشکی گیلان، در بیمارستان امینی لنگرود برگزار شد.
((بخشیدن همیشه زیباست و حس خوبی به انسان میدهد، اما اگر بخواهی اعضای بدن یکی از عزیزانت را که دچار مرگ مغزی شده ببخشی باید بیش از حد بزرگوار باشی و بخشنده... ))
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امینی لنگرود: پیش از ظهر شنبه مورخ 29 تیر ماه سال جاری سمینار آموزشی آشنایی با مرگ مغزی و فرآیند اهدا عضو با حضور دکتر صراف زاده نورولوژیست متخصص مغز و اعصاب ، دکتر پور بابایی متخصص بیهوشی، و سرکار خانم خالقی کوردیناتورو هماهنگ کننده آموزشی فراهم آوری عضو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور پرسنل درمانی-اداری در سالن کنفرانس این مرکزبرگزار شد.
در این سمینار دکتر صراف زاده نورولوژیست با اشاره به این موضوع که" مرگ مغزی آسیب برگشت ناپذیر مغز است " اذعان داشت در بیمارمرگ مغزی سطح هوشیاری در حد کمای عمیق بوده و رفلکس های ساقه مغزوجود نداشته و بیمار فاقد تنفس باشد .
مغزبعد از 2دقیقه فقدان اکسیژن دچاره تخریب وآسیب دائمی میگردد، ولی اندام ها فرصت بیشتری برای حیاط دارند و نسبت به کاهش اکسیژن مقاوم تر هستند، در نتیجه امکان حیات و انتقال اعضای سالم مانده امکان پذیر میباشد.
ایشان با اشاره به این موضوع که تشخیص نهایی مرگ مغزی ،فقط و فقط توسط یک تیم کامل تخصصی که دورهای مخصوص تشخیص مرگ مغزی را دیده اند تایید و انجام میشود.
در ادامه دکتر پور بابایی متخصص بیهوشی با اشاره با این موضوع که:
تفاوت کما و مرگ مغزی باید برای مردم تبیین شود افزود وضعیت کما در حالی برای فرد بیمار رخ میدهد که قسمتی از قشر مغز آسیب میبیند اما ساقه مغز دچار آسیب نمیشود، بیمار تنفس میکند و قلبش نیز فعالیت خود را ادامه میدهد.
وی ادامه داد: در مرگ مغزی هم ساقه مغز و هم قشر مغز دچار آسیب میشود و فرد فقط با دستگاه تنفس خواهد داشت، به طوری که اگر دستگاه تنفسی از بیمار قطع شود دیگر قادر به ادامه حیات نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه فرد مرگ مغزی میتواند جان یک تا 8 بیمار را نجات دهد، افزود: مردم کشور ما انسانهایی سخاوتمند هستند اما متاسفانه تفاوت مرگ مغزی و کما برایشان کاملا تبیین نشده است. تصادفات، مهمترین عامل مرگ مغزی در کشور محسوب میشود . در پایان خانم خالقی کوردیناتور و هماهنگ کننده آموزشی فراهم آوری عضو دردانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به این موضوع که: در کشور ما باتبلیغات، آموزش های صحیح وآگاهی دادن به مردم و خانواده هایی که بیمار آنان دچار مرگ مغزی شده اند، توانسته ایم گامی به سمت جلو برداشته و به صدها بیمار نیازمند امید دوباره به زندگی ببخشیم.
وی افزود: قلب، ریهها، کبد، کلیهها، پانکراس و روده کوچک 8 عضو حیاتی برای اهدا هستند که میتوانند بیماران را از مرگ حتمی نجات دهند اما اهدای سایر اعضا همچون اهدای قسمتی از پوست میتواند معلولیت اشخاص را برطرف کند.
نظر دهید