توصیه های تغذیه ای در ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا
توصیه های تغذیه ای در ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا
توصیه های تغذیه ای در ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا
بهترین راه پیشگیری از سرماخوردگی وآنفلوآنزا شسستن مرتب دست ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است و در صورت ابتلا استراحت زیاد، مصرف فراوان مایعات و قرقره کردن آب نمک ولرم و تغذیه مناسب به بهبود علائم کمک می کند. باید گفت تغذیه نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن در مبارزه علیه ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا داشته و در صورت رعایت توصیه های تغذیه ای می توانید سریعتر این بیماری را پشت سربگذارید.
-دریافت مایعات فراوان: به دلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجه می شود که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد. بنابراین در این دوران مایعاتی همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه ها طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.
در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید. این نوع نوشیدنی ها مدر بوده و منجر به کم آبی بدن شما شده و می تواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند.
-خوردن غذای مقوی : بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است.سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می شود. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیت ها برای جلوگیری از کم آبی بدن است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین می کند. همچنین سوپ دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز است. توصیه می شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.
-مصرف ویتامین A و C : میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین Cو Aاست که موجب تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری می شوند. لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.
-خوردن صبحانه و مصرف پروتئین : به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخم مرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام، گردو انتخاب های خوبی برای این وعده هستند.
-افزایش وعده های غذایی : اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد وعده های غذایی را زیاد مثال 6 تا 7 وعده ولی با حجم کم مصرف کنید.
-عسل را فراموش نکنید: عسل به دلیل وجود آنتی باکتریال های طبیعی می تواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد. اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویه ها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید .
مکمل ویتامین D مصرف کنید: ویتامین D نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین مصرف کنید. به یاد داشته باشید همه افراد بالای 12 سال باید ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند. این توصیه در مورد کودکان 2 تا 12سال هر دو ماه یک عدد پرل 50 هزار واحدی ویتامین D و برای کودکان زیر 2 سال استفاده روزانه از قطره AD برحسب توصیه سیستم بهداشتی می باشد.
-توصیه به مصرف مکمل روی : مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی می شود لذا توصیه می شود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.
" گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان"
منبع : مطلب آموزشی توصیه های تغذیه ای برای آنفلوآنزا سایت دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت-آبان 1401.
نظر دهید